dimecres, 12 de novembre del 2014

En Sebastià, el tucà




En Sebastià, el tucà

Escrit i il·lustrat per Joan Antoja i Mas i Anna Maria Matas i Ros




“Em dic Sebastià i sóc un tucà, un ocell ben peculiar amb un bec molt i molt gros i de bonics i llampants colors”



El llibre
Aquest conte ens explica la història d’en Sebastià, un tucà molt eixerit que viu lliure i feliç a la selva amb els seus amics, el tití Martí, el jaguar Gerard, el camaleó Miqueló... Un dia es trenca aquesta vida tranquil·la perquè en Sebastià és capturat i portat a una tenda d’animals.  El món li cau a sobre en veure que mai més tornarà a la seva enyorada selva, amb els seus amics, però quan creu que ja tot està perdut, és regalat com a mascota a en Pau, un nen bondadós i responsable que de seguida intueix que casa seva no és l’entorn ideal per a en Sebastià...



“En Sebastià, el tucà” pertany a una col·lecció de llibres il·lustrats que es diu Territori Verd i que, mitjançant diferents històries amb animals com a protagonistes, pretenen sensibilitzar els nens amb la natura i el respecte per tot el que ens envolta. A més de cada història sobre l’animal protagonista, la darrera part de cada llibre d’aquesta col·lecció conté fotografies i explicacions sobre natura, medi ambient, etc... així com una amena explicació sobre l’entorn a on viu aquell animal amb detall.



En un moment en què cal ser conscient de com protegir el nostre planeta, de com preservar la fauna i la flora, tant castigades per la industrialització i el desenvolupament no sostenible dels països, des del Bosc del Donyet creiem que és molt important que els nens, ja de ben petits, puguin de manera divertida aprendre a respectar la natura.

Altres títols d’aquesta col·lecció són: “La Moka, la foca”, “L’Aleix, el peix”, “En Salvador, l’eriçó”, “La Quimeta, la gosseta”. Aquests llibres estan fabricats amb material que compleix els requisits mediambientals FSC.



Els autors


 El Joan Antoja i Mas és pedagog, i il·lustrador i dissenyador de materials didàctics. Nascut a Badalona a l’any 1963, des de ben petit li encanten els animals i també el dibuix, professió que ocupa la seva vida. www.joanantoja.com










Anna Maria Matas i Ros, Diplomada en Magisteri i Llicenciada en Psicologia, és mestra d’educació infantil i escriptora de contes infantils. Ha participat també en la elaboració de llibres de text i materials curriculars. Li encanta explicar, llegir, escoltar i inventar contes.











La biblioteca del Bosc del Donyet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ALIMENTA ELS SOMNIS