dijous, 31 de gener del 2013

Abiyoyo vist per última vegada en Calaceite

Atenció xiquets i xiquetes, pares i mares del món mundial, recordeu fa poc que el iaio Seeger us parlava d'Abiyoyo aquí mateix, doncs no és només un conte, fa poc de temps me'l vaig trobar en un bonic poble de nom Calaceite.

El meu amic Juan Cabré, ja em va avisar de que en aquest poble habitaven éssers mitològics d'ençà que l'home encara pintava a les coves de la Vallrobira, a prop de la Roca Caballera, inclús hi han arqueòlegs que han trobat proves en les restes del Coll de Sant Antoni de que alguna cosa té a veure la seva desaparició amb els nostre misteriós monstre.

I com que aquest Donyet és del Nord, és del Sud, de l'Est i de l'Oest, vaig personar-me en la ciutat de la franja, en Aragó, per a ajudar al seu Alcalde preocupat perquè Abiyoyo havia fet desaparèixer uns quants arbres mil·lenaris i l'esmorzar d'uns nois que jugaven al carrer.

Però gràcies a Deu que en Calaceite els més petits són valents i m'ajudaren a fer fugir a l'Abiyoyo al ritme d'una màgica cançó i amb el meu Ukelele, i tots cantant. 

Gràcies per la vostra ajuda xiquets i xiquetes, ara cal estar atents en cada un dels vostres pobles i si veieu a l'Abiyoyo aviseu al vostre Alcalde per a que m'avisen, allà dalt d'aquest espai digimàgic teniu les dades del meu contacte per a que em crideu.

Bonic poble Calaceite

En Xesco Boix també va conèixer a l'Abiyoyo

diumenge, 27 de gener del 2013

El que val la pena de veritat. Els Pets

Els Pets porten molts anys rodant pel món, ha conegut l'èxit, però també han aprés que no és la cosa més important, després de tant de temps la seva honestedat els manté vius.

La seva desena referència s'anomena Fràgil, i va coincidir amb el seu 25 aniversari. Aquell any 2010 aconseguiren el reconeixement de l'Enderrock com a millor artista i millor disc dels Països Catalans, i no és d'estranyar, doncs lluny de la ciutat, allà en el bosc on vivim els donyets ens agrada escoltar als Pets d'ara

Lo seu és POP amb majúscules, melodies de tall clàssic que guarden coses importants que contar-nos, i que contràriament al que puga intuir-se amb un títol com Fràgil, les cançons desprenen vitalitat i una visió de la vida que alguns diuen madura, jo la veig oberta i del seu temps, un disc fet per a perdurar, i com els donyets, ells saben que és el que val la pena de veritat, voleu que us ho conten... escolteu això.

Aquesta setmana Fràgil (2010) és el disc de la setmana.

dilluns, 21 de gener del 2013

Història d'una Cançó: Abiyoyo i Pete Seeger, el iaio del folk.

Encara hi ha gent que creu en el poder dels contes i la música per a millorar aquest món. Jo crec. Bàsicament un dels secrets de la màgia és pensar que no hi ha res impossible, que qualsevol cosa que desitges de veritat pot acomplir-se, això sí, sempre que el teu desig siga clar i transparent com l'aigua.

Hi ha una història que m'agrada molt contar, és la història del gegant Abiyoyo, a molts de vosaltres ja us la he contat en el vostre aniversari o tal volta en les festes del teu poble. Aquest conte parla del poder de la música i com va lligada a la màgia, segur que haveu trobat persones que no creuen i pensen que la música és un fàstic, aquest conte és la prova de que no és cert.

Sabeu de qui és la història d'Abiyoyo?. En Xesco Boix en va fer una versió, però li la va ensenyar en persona un tal Pete Seeger, i al mateix temps en Pete la va treure d'un conte tradicional africà. Aquí us deixo al iaio Seeger que us conte la història, està en anglès, però aquest home transmet només amb la seva veu tota la màgia del conte.

dijous, 17 de gener del 2013

Papallones i pirates a casa de Laia

Recordeu a Daniela. Doncs a Laia com a la seva cosineta també li agraden els contes, els dracs i els globus. Així que aquest humil Donyet va tornar de nou a Roda de Barà per a fer passar a Laia i a tots els seus amiguets una estona molt divertida. 

Aquell dia va ser molt especial, vaig treure pols màgic d'una de les maletes que sempre m'acompanyen i a tots els nens els vaig convertir en pirates i a totes les nenes en papallones. I així visquérem aventures per un oceà d'imaginació i volarem durant aquell dia lliures com papallones.

dimecres, 16 de gener del 2013

Torna el Donyet

Pensàveu que el Donyet s'havia perdut en la immensitat dels boscos, o que tal volta algun malefici m'havia arrossegat cap al fons d'algun paratge inhòspit... Però no! els donyets estem fets de somnis i il·lusió, i mentre algun nen cregui amb nosaltres, nosaltres sempre cuidarem dels somnis dels nens, per a que la por mai s'acosti.